VELKOMMEN PÅ SJØROCK FESTIVALEN 2020!!

deLillos, Sugarfoot og Åse-Rakel & Soul Train skal i år fylle den intime festivalarenaen på Ekne under Sjørock 2020. Det ligger dermed an til å bli nok en innholdsrik Sjørock på Ekne småbåthavn lørdag 29. august, den åttende intimfestivalen på like mange år. Ekne Småbåtforening ønsker å skape en visuell og hyggelig atmosfære rundt festivalen på Ekne småbåthavn. Med prosjektorkunst på seilene, 3 meter høye fakler på land, oppankrede oljefat som brennende lanterner på sjøen og undervannslys i havna skapes unike rammer for en intimfestival. Det er enkelt å ta seg til festivalen både med båt og bil. – Båter fra hele Trondheimsfjorden setter hvert år kursen til Sjørock-festivalen, og vi har plass til mange. Vi serverer også frokost søndag morgen for artister, båtgjester og andre besøkende, sier Pål Austeen. Velkommen!

INFO Artister 2020

deLillos

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for «Neste sommer» fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for «Sent og tidlig» fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for «Før var det morsomt med sne», i 1989 for «Hjernen er alene», i 1997 for «Stakkars» og 2000 for «Kast alle papirene», samt i klassen Popgruppe i 2010 for «Hjernen er alene i Operaen». I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.  

 

Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen. deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene “Peiling på seiling”,  “La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret» som alle har blitt mottatt med strålende kritikker. I 2019 har deLillos gjort noe de aldri har prøvd tidligere, med utgivelse av hele fire(!) singler på digitale plattformer, samlet på to vinylsingler - «Se på et tre» og «Yoko». Som kronen på verket ga bandet ut albumet «Dum som et menneske» i januar 2020, og planlegger å spille konserter over hele landet i etterkant av dette!

 

deLillos er:

Lars Lillo-Stenberg – vokal,

gitar Lars Lundevall - gitar

Lars Beckstrøm – vokal, bass

Øystein Paasche - trommer

Sugarfoot

Trondheimsbandet Sugarfoot har holdt det gående siden 2012. Bandet, som ble dannet av Hogne Galåen og Øyvind Holm, startet som et prosjekt der de to inviterte en håndfull av sine favorittmusikere til å spille på sine låter. Samme år debuterte de med albumet “This Love That We Outwore”. Det tok derimot ikke lang tid før flere av gjestene ble en del av den faste besetningen, og bandet har siden vært slik vi kjenner dem fra plater og konserter den dag i dag. I tillegg til Galåen og Holm selv vil det si Even Granås (trommer), Bent Sæther (bass), Thomas Henriksen (keyboards) og Roar Øien (pedal steel).  

 

I begynnelsen var det både lettvint og greit å sortere bandet under samlebetegnelsen Americana. Seks år og fem album senere er dette på ingen måte like selvsagt. Americana-båsen er om ikke sprengt så iallfall grundig utvidet. En konsert med Sugarfoot er en elektrisk gumbo fylt av pop, rock, country, psykedelia og improviserte jazzelementer. Alt krydret med en solid dose smittsom spilleglede.

 

Sugarfoot har alltid vært på søken etter nye musikalske impulser og inspirasjon. De har derfor ofte reist langt av sted for å finne de perfekte omgivelsene for sine plateinnspillinger. To ganger har dette ført dem til det lille stedet Joshua Tree, ute i California-ørkenen. Der benyttet de det lett myteomspunnede studioet Rancho De La Luna, kjent fra dokumentaren Sonic Highways. Da de skulle spille inn sitt seneste album, den kritikerroste “In The Clearing”, gikk turen til den Franske landsbygda. De tok da med seg produsent og musiker Lars Hortveth (Jaga Jazzist), noe mange mener har tilført enda noen spennende nyanser til bandets musikalske palett. Alle platene har blitt skamrost, og nå kommer Sugarfoot til Sjørock!


Sugarfoot er:

Øyvind Holm – vokal, gitar

Hogne Galåen – vokal, gitar

Roar Øien – Pedal Steel  

Bent Sæther – bass  

Thomas Henriksen – keyboards  

Even Granås – trommer  

 

Åse-Rakel & Soul Train

Åse-Rakel Bøhn er utdannet operasanger, men liker å blande stilarter når hun har konserter. Hun er godt kjent for sine årlige julekonserter og spenstige operapub-oppsetninger. De siste årene har hun samarbeidet med Børge Pedersen, og disse to skal snart ut på en turné i Trøndelag. Åse-Rakel og Børge skal blant annet ha konsert sammen under Lensvika-festivalen «Fossajazz» i Ingdalen. Hun skal også ha operakonsert under Bakgårdsfestivalen i Levanger.

 

Åse-Rakel er Eknesbygg og nå er hun aktuell som Soul Queen på Sjørock sammen med bandet Soul Train. Dette blir en heftig konsert som virkelig sparker i gang Sjørock 2020 siden ÅseRakel er årets Kickstart-artist.

 

Åse-Rakel & Soul Train er:

Åse-Rakel Bøhn – vokal

Roar Øien – pedal steel

Steffen Flasnes – keyboards

Kåre Andreas Lund – bass

Anders Stensås – trommer

Ola Buan Øien – gitar